Velkommen til stoleunderlag.dk

Find det helt rigtige stoleunderlag som beskytter gulve og tæpper fra slitage og snavs.

Hvilken type stoleunderlag skal jeg vælge?

Hvilken type stoleunderlag skal jeg vælge?

Hvilket stoleunderlag skal jeg vælge?

Hvilket stoleunderlag er bedst til mine behov?

I mit første indlæg her på siden forklarede jeg hvorfor man har brug for et stoleunderlag. Men et stoleunderlag er ikke bare et stoleunderlag. Det er værd at overveje nøje, hvilket stoleunderlag det præcis er du har brug for, for bedst muligt at beskytte dit gulv. Igennem årene har jeg haft rig mulighed for at teste flere forskellige typer af stoleunderlag både derhjemme og på arbejdet, og frem for alt på mange forskellige underlag. Det er nemlig ikke uvæsentligt, om dit stoleunderlag skal beskytte f.eks. et parketgulv eller et gulvtæppe mod skader.

Stoleunderlag med pigge

Det første du skal overveje er hvilket underlag dit stoleunderlag skal beskytte. Er der tale om gulvtæppe, så er det bedst at investere i et stoleunderlag med pigge. Du bør altid holde for øje hvor tykt dit gulvtæppe er, i forhold til længden af de pigge der er på dit stoleunderlag. Er piggene for lange, vil dit stoleunderlag komme til at “svæve” over gulvtæppet, og piggene vil med tiden knække af. Har du derimod valgt et underlag med for korte pigge, kan du risikere, at stoleunderlaget ikke griber ordentligt fat i tæppet, så du i stedet skøjter henover det. Jeg foretrækker normalt stoleunderlag med pigge på 4mm i længden, da jeg sidder på et gulvtæppe, der er lidt løst i vævningen. Min kollega der sidder på et tætvævet gulvtæppe kan derimod nøjes med 2mm pigge.

 

Stoleunderlag uden pigge

Har du derimod f.eks. et parketgulv eller flisegulv under dig, så vil piggene gøre stoleunderlaget mere eller mindre ubrugeligt. Her skal du have fat i et stoleunderlag uden pigge der kan ligge fladt på gulvet, men samtidig enten via sin vægt eller sit design “klæber” til gulvet, så du ikke skøjter rundt, hver gang du kører stolen fra side til side.

Når det kommer til tykkelsen på underlaget foretrækker jeg normalt et lidt tyndere underlag på parketgulve og andre former for trægulve, mens det på gulvtæpper kan være en fordel med et lidt tykkere stoleunderlag. Hvorfor den ekstra tykkelse? Jo – mens et trægulv (helst) er helt fladt, så kan et gulvtæppe godt være lidt ujævnt. Det er min fornemmelse, at disse ujævnheder bliver udlignet af det tykkere stoleunderlag.

 

Ekstra tip: Hvis du er typen der fra tid til anden kører ud over kanten på dit stoleunderlag, så overvej at anskaffe et underlang med falset kan. Så er risikoen for at du bøjer kanten, når du kører op på underlaget igen, langt mindre.

Camilla

Lukket for kommentarer.